Verzorging seizoensplanten

Bij seizoensplanten komt nog best wat kijken. Uiteraard helpen wij u graag met het vinden van de juiste plant of beplanting. 
Hieronder vindt u alvast wat zaken waar u zich al in kunt verdiepen:

-Zorg voor de juiste potgrond
Er zijn soorten die vragen om specifieke grond, denk met name aan rhodondendron soorten die baat hebben bij zure grond zoals: tuinturf. 
Beuken en hagen kunt u het beste planten in de aanplantgrond voor deze specifieke categorie. 
Voor groente en de moestuin kunt u bij ons de moestuin grond of moestuinbakkenmix van POKON vinden. 
In ons tuincentrum vind u van Pokon deze potgrond om uw plant het juiste mee te geven. 
-Voeding
Voor buitenplanten bestaan verschillende soorten voeding, denk aan algemene voeding vloeibaar, maar ook in korrel of kegel vorm. Daarnaast is ons assortiment ook uitgebreid met specifiekere soorten zoals juist voor hortensia, perk en kuip planten of terras en balkon planten en uiteraard ook voeding voor moestuin. 
-Watergeven
Een van de belangrijkste punten is het watergeven uiteraard. Uitdrogen of een overschot aan water kan funest zijn. 
-De juiste standplaats
Ook is per soort plant verschillend welke standplaats ze nodig hebben. Zon, half-zon of schaduw kan verschillend zijn per plant. Let daarom altijd goed op.
-temperatuur 
De temperatuur verschilt vaak waar wij geen invloed op hebben. Bij vorst kunt u bepaalde planten beter nog even afdekken, terwijl met veel zon en hoge temperaturen u waarschijnlijk een keer extra het water moet checken. 
-Inplanten en verplanten bij groei of om groei te stimuleren
Het is bij veel planten een goed idee om ze te in een grotere pot te planten als uw plant al wat aan het groeien is. Door een plant over te zetten geeft u een gezonde doorgroei mogelijkheid.