Verzorging Kamerplanten

Als u op zoek bent naar een kamerplant dan komt daar nog best wat bij kijken. Uiteraard helpen wij u graag met het vinden van de juiste plant voor uw huis.
Hieronder vindt u alvast wat zaken waar u zich al in kunt verdiepen:

-Zorg voor de juiste potgrond
Er zijn soorten die vragen om specifieke grond, denk met name aan orchideëen, cactussen, anthuriums en bonsai. 
In ons tuincentrum vind u van Pokon deze potgrond om uw plant het juiste mee te geven. 
-Voeding
Voor kamerplanten bestaan verschillende soorten voeding, denk aan algemene voeding zoals onze bloeiende of groene kamerplanten voeding. Maar ook juist specifieke voeding voor orchideeën, anthurium, cactus of bonsai voeding. 
-Watergeven
Elke kamerplant heeft zijn eigen voorkeur voor watergeven. Een vetplant of cactus vraagt aanzienlijk minder water als een bloeiende kamerplant zoals een hortensia. 
-De juiste standplaats
Ook is per soort plant verschillend welke standplaats ze nodig hebben. Zon, half-zon of schaduw kan verschillend zijn per plant wat ze fijn vinden. Kijk altijd uit dat uw plant niet tegen het raam aan staat, op de vloerverwarming of bij een houtkachel. Vermijd eigenlijk altijd volle zon bij planten. 
-temperatuur tussen de 15-25 graden
Een kamerplant gedijd het beste bij huiskamer temperaturen. Een te koude omgeving lijd snel tot bladverlies of ziektes. Bij een te hoge temperatuur kan het blad ook aangetast worden of de plant te snel uitdrogen. 
-Inplanten en verplanten bij groei of om groei te stimuleren
Het is bij veel kamerplanten een goed idee om ze te in een grotere pot te planten als uw plant al wat aan het groeien is. Door een plant over te zetten geeft u een gezonde doorgroei mogelijkheid.

Ondanks dat je de meeste kamerplanten niet hoeft te snoeien is het altijd raadzaam om de uitgebloeide bloemen eruit te halen om weer nieuwe bloei te stimuleren.